Teatrul ODEON- „Depeche // Dance”- Răzvan Mazilu tribut!


Coregraful italian Massimo Gerardi (44 de ani), fan Depeche Mode de la 14 ani, a ales doar nouă dansatori, la o audiţie la care au participat 80 de tineri, şi l-a invitat pe Răzvan Mazilu să fie liderul trupei. Gerardi a mai montat spectacolul „Depeche // Dance” sub un alt nume, în urmă cu câţiva ani, în Germania, iar reprezentaţia a avut succes.

El a adaptat producţia, în funcţie de personalitatea dansatorilor români, păstrând intacte liniile de forţă ale playlistului. „Depeche // Dance” pleacă de la muzica formaţiei britanice Depeche Mode şi transformă hiturile într-un pretext pentru un spectacol de dans, care are ca temă dragostea şi singurătatea. Dansatorii români au repetat o lună mişcările pentru acest spectacol, sub supravegherea atentă a lui Răzvan Mazilu, el însuşi fan Depeche Mode încă din adolescenţă.

Nouă tineri, dansatori excelenţi – Laura Andrei, Bianca Patrichi, Judith State, Vanda Ștefănescu, Cristian Chiş, Mircea Ghinea, Levente Szasz, Florin Tănase, Mihai Smarandache, alături de Răzvan Mazilu “trăiesc” muzica şi cuvântul formaţiei “Depeche Mode”.

Sursa de inspiraţie pentru prezentul spectacol a fost albumul scos de Depeche Mode în 1987, „Music for the Masses”. Artiştii vin ca într-o defilare pe catwalk şi îşi încep dansul, pe scena în care patru panouri albe se mişcă pentru a crea noi spaţii. Panourile sunt folosite şi pentru video-proiecţii, care au fost realizate de regizorul şi fotograful Anton Corbijn. Acesta este cunoscut pentru colaborarea cu trupele U2 şi Depeche Mode. Videoclipul piesei „Enjoy the Silence” a fost realizat în 1990 chiar de Anton Corbijn.

Artiştii îşi transmit unde de şoc pe ritmurile piesei „World in My Eyes”, iar o dansatoare se joacă cu un glob pământesc. Este un moment care arată că femeile pot învârti lumea pe degete cu sexualitatea lor. Prin dans este sugerat şi flirtul dintre doi bărbaţi sau tensiunea din interiorul unui triunghi amoros.

Trebuie să mergi pe filiera textului pentru a căpăta o logică a perspectivei; mesajele dansate se decodifică uşor cu ajutorul versurilor scrise de membrii trupei Depeche Mode. Dansatorii îşi amplifică mişcările cu ajutorul unor obiecte: un pistol, un glob de discotecă, un telefon fix, un crucifix sau câteva chitare. Alături de cei zece dansatori, pe scenă urcă şi un actor care îl interpretează pe Dave Gahan, solistul trupei Depeche Mode. Acesta vorbeşte la o portavoce, în limba engleză, îndemnându-i pe spectatori să se bucure de linişte, în această lume nebună, plină de sirene şi de telefoane mobile.

Finalul spectacolului îi prinde pe dansatori cântând împreună refrenul melodiei „Leave in Silence”.

Nu am fost fan Depeche. Dar mi-au placut stilul lor, filosofia pe care o propuneau si faptul ca „depechistele” din liceu erau cele mai frumoase fete!

Reclame
Published in: on 21 martie 2010 at 22:57  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://despreteatru.wordpress.com/2010/03/21/%e2%80%9edepeche-dance-mazilu-tribut/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. You are so cool! I don’t think I have read something like that before. So great to discover another person with unique thoughts on this issue. Seriously.. thank you for starting this up. This site is something that is required on the internet, someone with some originality!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: